BALLERINA VAN DE MAAND


Mijn passie voor ballet is gegroeid door de jaren heen.

Een flyer van een ballerina bij juf Heidi in de derde kleuterklas 2010. "Oh mama, dat wil ik zo graag doen."

Begin september de eerste balletles, een balletpakje dat ik van oma kreeg en balletpantoffels (de eerste van een hele reeks...). Op woensdag direct na school, richting Tielt om in de kleedkamer te picknicken en dan eindelijk mijn eerste balletervaring met nog 8 andere meisjes en 2 juffen. Ineens twee balletjuffen om naar op te kijken! Als kleuter was het niet altijd even fijn. De lessen wel, maar in de winter was het soms wel heel erg koud en na een vermoeiende schooldag durfde ik al eens weg te dommelen onderweg naar de balletlessen.

Ik bleef echter trouw gaan, want mama had al een maillot van de balletschool gekocht... En mijn eerste jaar was af.

De jaren erop vond ik het alsmaar leuker. We leerden ieder jaar wel moeilijke passen bij, juist daarom ben ik nog meer van ballet en dans gaan houden.

Mijn 7de jaar intussen en pakken verhalen en super leuke momenten om op terug te kijken met heel veel vriendinnen.

Bij mijn start bij Lunatica vond ik het jammer dat ze oefenden voor de Notenkraker en er geen tijd meer was om alle pasjes aan te leren. Toen wist ik dat ik o zo graag op dat podium had gestaan. Maar mama en ik zijn wel gaan kijken naar de Notenkraker, oh en Stans (zat op onze school) ,en mijn juffen deden mee. Vanaf toen miste ik geen enkele show meer: Once upon a time, A night at the movies, Vivre et vecu, Frozen. Bij iedere show was er wel een leuke knutselopdracht aan verbonden. Deze vond ik steeds super leuk om aan mee te werken. Ook was ik telkens blij dat ik mocht meedoen met gastoptredens: met de choreo naar sportgala in Zulte en Movielicious, die vond ik super tof om te doen, stiekem hoopte ik om die bolletjesrok te mogen houden van ons optreden. Dat heb ik wel een beetje bij al die leuke danskledij die we op shows mogen aandoen...

Bij Lunatica zijn we net één grote familie, iedereen kent iedereen, vooral als je meegaat op zomerkamp. Vier jaar ga ik al mee op kamp! Op deze kampen leerde ik heel veel vriendinnen kennen. Zelfs met de meisjes van Zulte en Harelbeke hebben we daar een keitoffe tijd.

Mijn beste vriendin, dat werd mijn Pas de Deuxtje op het  zomerkamp van 2017, Céleste Q.

De weekendjes Euro Disney en Efteling: dansen tussen of net buiten de poorten van deze twee mooie parken... we dansen dus ook over de grenzen heen.

Wat was het lang wachten toen ik bij de toppers zat en ik verlangde om dat zwarte pakje te mogen dragen en die pointes!

Reeds enkele jaren carpoolen de mama’s en verlangen we iedere week om naar het ballet te gaan met ons drieën: Frauke, Céleste en ikzelf. Samen onze balletles en pointica’s.

En dan... 2017... Stephanie vraagt me om een hoofdrol te dansen, iets waar ik dacht alleen maar van te kunnen dromen.

Dank je wel, juf Stephanie, om me zo’n kans te geven. Op school moet ik heel veel werken in de klas en ook erbuiten, steeds het gevoel om te studeren, werken, en dan... gelooft er iemand in mij en kan ik mijn danspassie helemaal uitvoeren. De chocoladeschilfers op de chocoladetaart (want dat lust ik het meest). Heel veel oefenen, veel nieuwe danspasjes, de ene uitdaging na de andere. Toen ik hoorde dat ik samen met Eveline mocht dansen, sprong ik wel een gat in de lucht want die kende ik ook al van op kamp.

Dansen, een passie, een levensstijl. Hopelijk nog heel veel jaren bij Lunatica en juf Stephanie, die me telkens weer nieuwe passen aanleert en me laat zweven over de parketvloer en het podium. Lieve dansende groetjes, Kylie.

kylie

Wil jij ook graag ballerina van de maand worden?
Stuur dan jouw balletverhaal naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. !