Stephanie Demey sdmpose

  • Artistiek directeur 

  • Eindverantwoordelijke afdeling Tielt

  • Choreografe

  • Verantwoordelijke Ballettertjes

  • Organisator Vakantiestages en Workshops

  • Hoofdlesgever:

  • M T - DM T - BM T - The girls T - Boys&Girls - The boys - BLL T - BL T - BL Z - BL H - Vib's Adagio - VIB's - Vib's Allegro - FEL T - FELklassiek T - FEL Z - FELklassiek Z - FEL H - FELklassiek H

  • Assistent-lesgever: 
  • BTT T

 

Als kleine meid was ik gek van roze, strikjes, poppen en vooral: ballet! De danskriebels gierden door mijn lijf en ik was apetrots wanneer ik mijn balletpakje aan mocht om naar de wekelijkse balletlessen te trekken.
Tijdens de lagere en middelbare school combineerde ik allerlei dansgenres: jazz, disco, hedendaags, hiphop, karakterdans,... Er passeerde heel wat de revue, maar vooral het klassieke ballet bleef ik altijd trouw!
Op veertienjarige leeftijd kreeg ik de kans van mijn leven: ik mocht balletles geven! De droom van elke danseres: je passie voor het dansen doorgeven en verder uitbouwen door voor een klas gemotiveerde 'prima ballerina's' te staan.
Wat startte met twee uurtjes per week, werd al snel héél wat meer uurtjes per week. In de balletles voel ik me als een vis in het water! Daarnaast bleef ik me bijscholen op allerlei dansstages en opleidingen (oa van Fedes en GSF) en keek ik ook wekelijks uit naar de uurtjes waarop ik zelf als leerling aan de barre mocht staan om mijn eigen techniek bij te schaven.
Naast het plezier van het lesgeven ontdekte ik ook dat ik helemaal kon 'verdwijnen' in het maken van een eigen choreografie. Met de lichaamstaal als communicatiemiddel is dans zo sterk, direct en aangrijpend... Nog steeds vind ik het telkens weer een uitdaging om mensen te emotioneren met mijn choreografieën en dansers uit te dagen om ze zo goed mogelijk te vertalen met hun eigen lichaam.
Na mijn middelbare school studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs in Gent.
Acht jaar als juf in de lagere school verrijkten me met heel wat ervaringen in de omgang met kinderen, iets wat natuurlijk ook de balletlessen ten goede kwam.

Intussen huwde ik ook met mijn man, Kris Desaever. In maart 2009 kregen wij het mooiste geschenk wat je als koppel kan krijgen: onze oudste zoon Ilia werd geboren!
Hoe langer hoe meer groeide bij mij het verlangen om 'op mijn eigen benen te staan' in de danswereld. Zelf voorstellingen organiseren, zelf een leerlijn opstellen die de leerlingen doorheen de jaren laat groeien in hun ballettechniek, zelf stages organiseren,... Het leek me een giga-uitdaging, maar diep vanbinnen wist ik dat het mijn levensdoel was om deze aan te gaan! En dat deed ik ook!

In augustus 2009 werd 'Lunatica' geboren... Hoofddoel van onze balletschool is om iedereen zoveel mogelijk te laten dansen en daar ook zoveel mogelijk mensen van te laten genieten.


Lunatica leeft in mij, ik ga ermee slapen en sta ermee op.

In november 2010 werd ook Luca, onze tweede zoon geboren.  Twee kleine, enthousiaste kerels in huis zorgen voor heel wat belevenissen. Tegelijk brengt de liefde die je voor je eigen kinderen voelt, zoveel inspiratie en creativiteit los, die ik dan weer volop gebruik in het besturen van Lunatica.
In september 2012 ben ik gestart als dansjuf in de kleuterschool van Meulebeke. Ook hier kon ik dus mijn passie delen met heel wat enthousiaste en creatieve kleuters. In juni 2014 studeerde ik met grootste onderscheiding af in de opleiding postgraduaat dansinstructor (Vives/Fedes). Deze opleiding biedt een waaier aan dansgenres aan, dansdidactiek en pedagogie, danskinesiologie, anatomie, voedingsleer en geschiedenis van de dans aan.

Vanaf september 2014 open ik ‘Cache Coeur’. In deze balletwinkel bied ik accessoires, kledij, decoratie, speelgoed,… aan die binnen het dansthema passen. Dit wordt ook meteen de plaats waar lunaticaleden terecht kunnen voor het aankopen van hun balletuniform. 

Intussen is de winkel uitgebreid en kan ook online besteld worden via de webshop www.cachecoeurballet.be.

De combinatie van een actief gezin, een bloeiende balletschool, een nieuwe zaak en een baby in de buik, deden me de keuze maken om het onderwijs achter me te laten en me volledig te richten op Lunatica en Cache Coeur.

Intussen is Lio, onze laatste zoon ook geboren.

Het gezinntje is compleet, Lunatica is een school om TROTS op te zijn en Cache Coeur biedt heel wat mogelijkheden om mijn roze dromen verder uit te bouwen... Kortom: ik ben DOLgelukkig!
 

Eén ding is zeker: dansen is mijn PASSIE en het is een plezier om dit met alle lunaticaleden te mogen delen!

Hopelijk wil je ook in mijn lessen genieten van de danstaal!

Contacteer mij

Keer terug naar de leden van het bestuur