Historiek

Balletschool Lunatica gaat straks zijn negende levensjaar in. De voorbije 8 jaar hebben we reeds aangetoond dat we een actieve en dynamische school zijn. Wij willen, samen met onze leerlingen, groeien in de danswereld en dragen de passie voor het klassiek ballet in het hart.

Alle lesgeefsters hebben een brede vorming genoten, waardoor we in onze school aandacht hebben voor het ontdekken van plezier in het dansen, maar ook voor een correcte houding, een goede basistechniek, expressie, muzikaliteit en ritmegevoel.

In alle lessen tem 'Balladies' geven we met twee lesgevers les: een hoofdlesgever en een assistent-lesgever. Op die manier kan de hoofdlesgever de groep begeleiden in het leertraject dat vooropgesteld wordt in onze doorgaande lijn (handleiding van onze balletschool). De assistent-lesgeefster kan de hoofdlesgever ondersteunen, kan extra uitleg geven, kan nieuwe leerlingen op weg helpen, kan met een deel van de groep aan de slag wanneer bijvoorbeeld in twee groepen gewerkt wordt om te differentiëren...

Waarden als respect voor elkaar, samenwerking, creativiteit en vernieuwing dragen wij hoog in het vaandel. Onze school is aangesloten bij VZW Danspunt, een vereniging die Vlaamse dansscholen begeleidt en toeziet op het verhogen van de danskwaliteit in Vlaanderen. Daarnaast zijn we ook aangesloten bij de Gezinssportfederatie, die onze leerlingen verzekert.

Lunatica

Luna: 'de maan': dansen is hemels en mysterieus
Lunatic: 'gek, speels': alle danser bij Lunatica zijn gek van dans!
Lunatica: zuiders karakter: Lunatica is een warme dansschool, waar iedereen welkom is