Lessen

Bij Lunatica ligt het accent op klassiek ballet. Wij bieden lessen aan op maat van de leerlingen en houden hierbij rekening met hun kunnen, interesses en leefwereld. Zo genieten de allerkleinsten van erg speelse lessen, waarin expressie en dansplezier nagestreefd wordt binnen diverse thema's. Na deze belangrijke basis maken de leerlingen kennis met de echte balletlessen, die steeds volgens een vast patroon verlopen: barre, milieu, oefeningen vanuit diagonaal en choreografie. Na enkele jaren ervaring en een grondige training van de voetspieren, begeleiden we onze dansers bij hun eerste passen op de pointes. Later wordt ook ruimte geboden voor improvisatie en eigen choreografie├źn.

lessena

Onze jonge ballerina's van het eerste, tweede en derde leerjaar, kunnen naast de basislessen klassiek ballet, zich ook uitleven bij 'The Girls'.  In deze groep dansen we op populaire meisjesliedjes en shaken we erop los!

lessenb

Leerlingen die hun kunsten op de pointes nog meer willen verfijnen, kunnen naast hun basisgroep ook de pointica's volgen (vanaf balletteena's). Voor de creatievelingen en leerlingen die graag zelf een dans in elkaar steken, is er eveneens een extra groep opgericht, nl. de choreotica's (vanaf balletteena's).

lessenc

Wij zijn weliswaar een klassieke balletschool, maar dit betekent niet dat wij geen andere dansstijlen aanbieden. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een brede vorming krijgen en laten hen dan ook kennismaken met jazz, streetdance, hedendaagse dans, zuiderse dansen, showdance, etc. Zo organiseren we doorheen het jaar diverse stages en zomerkampen waarbij we kunnen proeven van alles wat onder de noemer 'DANS' valt.

Volwassenen met of zonder recente danservaring die graag willen kennismaken met hedendaagse en klassieke dans kunnen bij Lunatica terecht bij FEL (Fit en Elegant) en FEL klassiek. Bij FEL doen we aan spierversterking, conditietraining, lenigheidsoefeningen en dansen we toffe choreo's.  In de lessen FEL klassiek wordt gedanst aan de barre en au milieu en genieten we van het ballet in diverse choreo's.

lessend

Ook aan de jongens werd gedacht! Stoere kerels vanaf 6 jaar zijn welkom bij 'the boys': the place to be om te bewijzen dat niet enkel meisjes kunnen dansen!

lessene

NIEUW! Lessenreeks familielessen: op zondagavond kan je in Tielt genieten van dans met je gezinsleden.

In september-oktober dansen mama's met hun dochter.

In april-mei-juni zijn er partnerlessen (en is er telkens een leuke crea-activiteit voorzien voor de kinderen). lessenf

Per groep kun je zien wat er aan bod komt

Opmerking: Er kunnen uiteraard meerdere groepen gevolgd worden, in dezelfde of verschillende afdelingen van de school. De inschrijving gebeurt wel steeds bij de basisgroep die overeenkomt met de huidige leeftijd.