Lessen

Bij Lunatica ligt het accent op klassiek ballet. Wij bieden lessen aan op maat van de leerlingen en houden hierbij rekening met hun kunnen, interesses en leefwereld. Zo genieten de allerkleinsten van erg speelse lessen, waarin expressie en dansplezier nagestreefd wordt binnen diverse thema's. Na deze belangrijke basis maken de leerlingen kennis met de echte balletlessen, die steeds volgens een vast patroon verlopen: barre, milieu, oefeningen vanuit diagonaal en choreografie. Na enkele jaren ervaring en een grondige training van de voetspieren, begeleiden we onze dansers bij hun eerste passen op de pointes. Later wordt ook ruimte geboden voor improvisatie en eigen choreografieën.

lessena

Onze jonge ballerina's van het eerste, tweede en derde leerjaar, kunnen naast de basislessen klassiek ballet, zich ook uitleven bij 'The Girls'.  In deze groep dansen we op populaire meisjesliedjes en shaken we erop los!

lessenb

Leerlingen die hun kunsten op de pointes nog meer willen verfijnen, kunnen naast hun basisgroep ook de pointica's volgen (vanaf balletteena's). Voor de creatievelingen en leerlingen die graag zelf een dans in elkaar steken, is er eveneens een extra groep opgericht, nl. de choreotica's (vanaf ballettoppers).

lessenc

Wij zijn weliswaar een klassieke balletschool, maar dit betekent niet dat wij geen andere dansstijlen aanbieden. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een brede vorming krijgen en laten hen dan ook kennismaken met jazz, streetdance, hedendaagse dans, zuiderse dansen, showdance, etc. Zo organiseren we doorheen het jaar diverse stages en zomerkampen waarbij we kunnen proeven van alles wat onder de noemer 'DANS' valt.

Volwassenen met of zonder recente danservaring die graag willen kennismaken met hedendaagse en klassieke dans kunnen bij Lunatica terecht bij FEL (Fit en Elegant) en FEL klassiek. Bij FEL doen we aan spierversterking, conditietraining, lenigheidsoefeningen en dansen we toffe choreo's.  In de lessen FEL klassiek wordt gedanst aan de barre en au milieu en genieten we van het ballet in diverse choreo's.

lessend

Ook aan de jongens werd gedacht! Stoere kerels vanaf 6 jaar zijn welkom bij 'the boys': the place to be om te bewijzen dat niet enkel meisjes kunnen dansen!

lessene

NIEUW!

Girls&Boys! In deze lessen dansen stoere dames en kerels samen! Vanaf het derde leerjaar ben je hier welkom!

Battlen meisjes tegen jongens, of samen werken aan een hippe choreo... wie graag danst en de show steelt, is hier op zijn plaats!

Deze lessen gaan door in Tielt op vrijdag van 16u tot 16u45.

Dans Divers: een lessenreeks voor VIB's die elkaar graag uitdagen!

De dansers van Allegro's hebben intussen al heel wat ervaring, zowel binnen als buiten Lunatica.

Op vrijdagavond krijgen ze de kans om met hun ervaring creatief aan de slag te gaan en zelf een choreo te bedenken en aan te leren aan de VIB's. Héél benieuwd wat hier uit de bus zal komen... ongetwijfeld prachtige dans!!!

Lessenreeks familielessen: op zondagavond kan je in Tielt genieten van dans met je gezinsleden.

Afgelopen dansjaar dansten mama's met hun dochter lessenf en konden we vanaf april enkele heel enthousiaste koppels aan het werk zien in de reeks partnerlessen.

Ook volgend jaar worden familielessen gegeven, na de voorstellingen (vanaf april 2019 - volg het op op onze site of in ballettertjes!)

Per groep kun je zien wat er aan bod komt

Opmerking: Er kunnen uiteraard meerdere groepen gevolgd worden, in dezelfde of verschillende afdelingen van de school. De inschrijving gebeurt wel steeds bij de basisgroep die overeenkomt met de huidige leeftijd.