Aanbod

Modern

41034326_2069806509718262_6792836235728519168_n.jpgUiteraard is er, naast de stevige klassieke basis, ook heel wat ruimte voor het uitbouwen van danskennis in andere dansstijlen.

Dit kan bij ons vanaf het eerste leerjaar. Dan kan, bovenop de basisgroep klassiek, ook 'girls' gevolgd worden. In deze lessen worden spierversterkende oefeningen, stretching en choreo binnen diverse dansstijlen aangebracht. Zo komen jazz, modern, floorwork, hiphop en disco aan bod.

Vanaf het 3e leerjaar kunnen dansers voor deze lesinhoud terecht bij boys&girls.

Vanaf het 4e leerjaar kan je als extra groep ook 'choreotica's' volgen. In deze lessen warmen we eerst op, en gaan we daarna zelf aan de slag: oefeningen en choreografiën maken. Alleen, per twee, in groepjes... het kan allemaal. En de muziek? Die kiezen we in samenspraak met de dansers!

 

Wie bij de Vib's danst, kan wekelijks de lessen 'Dans Divers' volgen.

In deze lessen leren de 'Allegro's' - dit zijn een beperkt aantal geselecteerde dansers binnen Lunatica die sterk uitblinken in hun danstechniek, inleving en diversiteit binnen de dans - een zelfgemaakte choreografie aanleren. Dit kan in alle stijlen zijn. Zo kwamen in het eerste trimester al modern en hiphop aan bod. Benieuwd naar de filmpjes van deze lessenreeksen? Bekijk ze hier!

choreo modern D'Arcy Couckuyt en Romy Van Hauwaert

choreo hiphop Fauke Van Fleteren en Hélène Couckuyt

choreo modern Lise Maenhout en Fere Van Eeghem

 

Ook stoere 'boys' kunnen bij ons hun hartje ophalen. In een coole lessenreeks waarin we de stoerste moves aanleren, bewijzen we dat dans geen meisjessport is!